De Avond van het Spannende Boek

9 juni 2022, van 18:00 tot 22:00 | Bibliotheek Neude

Kosten: € 7,50 lid / € 15 niet-lid / € 7,50 deelnemer Zilveren Strop schrijfwedstrijd

Thrillerfans en schrijvers komen samen in Bibliotheek Neude tijdens de Avond van het Spannende Boek. Een avond vol interviews, films, een thrillerquiz en tevens de uitreiking van de Nederlandse Thrillerprijzen, waaronder de NBD Biblion Gouden Strop.

Ontdek alle motieven van bekende Nederlandse thrillerschrijvers als Thomas Olde Heuvelt, Marion Pauw, Marion van de Coolwijk en Loes den Hollander tijdens interviews en voorleessessies. Of schuif aan bij Charles den Tex, Peter Römer en Willem Asman. En maak kennis met interessante nieuwkomers zoals Dana Smit afkomstig van de Londense recherche.

Het filmprogramma – verwacht horror, thriller en drama – wordt samengesteld door Filmmagazine Schokkend Nieuws.

Ga de uitdaging aan en speur mee in echte cold cases, in samenwerking met onderzoeksbureau Dupin, leer crimineel Utrecht kennen, en test je kennis in een thrillerquiz. Het Moordwijven-collectief, thrillerauteurs Anya Niewierra, Ingrid Oonincx, Marlen Visser, Liesbeth van Kempen en Isa Maron, zorgen voor de thrillerquiz. Uiteraard zijn er boeken en laat je je favoriete titels signeren.

Voor alle bezoekers is er bij vertrek een goodiebag (t.w.v. €15) beschikbaar

Bekijk hier het programma van de avond! Bij de prijsuitreikingen in het Theater is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, het is mogelijk de uitreiking via een livestream vanuit de Grote hal te volgen of schuif aan bij een van de andere programma’s.Wijzigingen voorbehouden.

Linksboven Willem Asman (door Martijn v/d Griendt), linksonder Thomas Olde Heuvelt.