Bazarow Live

8 februari 2023, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Neude - Theater

Kosten: € 5 lid / € 10 niet-lid | Livestream: € 2,50 lid / € 5 niet-lid

Bazarow.Live in bieb Neude ontvangt schrijvers, praat met deskundigen, kaart kwesties aan die spelen in het boekenvak en geeft boekentips. Deze avond zijn schrijver, muzikant en podcastmaker Gijs Wilbrink en universitair docent Kunst- en Cultuurfilosofie Thijs Lijster te gast.

Bazarow. Live in bieb Neude ontvangt schrijvers, praat met deskundigen, kaart kwesties aan die spelen in het boekenvak en geeft boekentips. Bazarow.Live wordt gemaakt door Roeland Dobbelaer, hoofdredacteur van boekenplatform Bazarow - en Liliane Waanders - (literair) journalist en programmamaker.  

Gijs Wilbrink
Gijs Wilbrink is schrijver, muzikant en podcaster. Aan zijn in de Achterhoek spelende debuutroman De beesten (2022) begon hij in 2014 toen hij met zijn vrouw door Noord-Macedonië reisde. 'Soms moet je uitzoomen om te zien wat er mooi is aan een plek', zei hij in een interview over het krijgen van dat idee ver van huis. In De beesten spelen drie generaties van de roemruchte familie Keller de hoofdrol. Het is een rauw en confronterend verhaal over een dochter die op zoek gaat naar haar verdwenen vader en te maken krijgt met meer familie dan haar lief is. 
Foto: Keke Keukelaar


Thijs Lijster

In 'Wat we gemeen hebben: een filosofie van de meenten' onderzoekt kunst- en cultuurfilosoof of 'gemeenschapszin' een oplossing zou kunnen zijn voor de crises waarmee de 21e-eeuws mens geconfronteerd wordt. Meenten zijn gedeelde bronnen waar iedereen gebruik van kan maken zonder dat ze iemands bezit zijn. Thijs Lijster maakt inzichtelijk dat het zinvol is om na te denken over grote vraagstukken als wonen, zorgen en leren vanuit het perspectief van gemeenschappelijk bezit en gedeelde verantwoordelijkheden. Thijs Lijster staat met 'Wat we gemeen hebben' op de longlist van de Socratesbeker, de prijs voor het beste filosofieboek. Bekijk hier de andere boeken van Thijs Lijster in de bieb. Foto Harry Cock

 

Reserveer hier voor de livestream

Reserveer hier je kaartje