Bazarow Live

10 mei 2023, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Neude - Theater

Kosten: € 5 lid / € 10 niet-lid | Livestream: € 2,50 lid / € 5 niet-lid

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bazarow. Live in bieb Neude ontvangt schrijvers, praat met deskundigen, kaart kwesties aan die spelen in het boekenvak en geeft boekentips. Bazarow.Live wordt gemaakt door Roeland Dobbelaer, hoofdredacteur boekenplatform Bazarow - en Liliane Waanders - (literair) journalist en programmamaker. Deze keer met o.a. auteur en vertaler Martin de Haan en auteur Lenneke Berkhout.

Lenneke Berkhout 
De twee passies van Lenneke Berkhout - geschiedenis en tuinieren - komen samen in haar belangstelling voor tuinhistorie en groen erfgoed. In 2020 promoveerde ze op dit onderwerp en verscheen de publiekseditie van haar proefschrift Hoveniers van Oranje. Haar meest recente titel is Hoveniers en tuinbazen: een cultuurgeschiedenis van het tuinieren door de eeuwen heen. Daarin schetst Lenneke Berkhout aan de hand van het leven en werk van hoveniers en kwekers de over elkaar heen buitelende ontwikkelingen die het tuinieren vanaf de zeventiende eeuw kenmerken. Vanaf die tijd worden er uitheemse planten gekweekt en nieuwe technieken ontwikkeld. 

Roeland Dobbelaer gaat met Lenneke Berkhout in gesprek. 

Martin de Haan
Hij had zullen promoveren op de poëzie van Raymond Queneau, maar besloot in 1995 de wetenschap gedag te zeggen en zich aan de literatuur te wijden. Dat deed hij eerst als recensent, daarna als vertaler en inmiddels ook als auteur. Martin de Haan vertaalde o.a. Diderot, Proust, Cloderlos de Laclos, veel Kundera en heel veel Houellebecq, waaronder diens meest recente roman Vernietigen. Die vertaling van dat werk is de directe aanleiding voor het gesprek dat Liliane Waanders met Martin de Haan gaat voeren. Maar zij zullen het zeker ook hebben over Houellebecq zelf en over de invloed van Michel Houellebecq op het schrijven en fotograferen van Martin de Haan. 

De Kwestie
Het lijkt steeds vaker voor te komen: schrijvers die zich al recenserend een oordeel aanmeten over het werk van collega’s. Is het mogelijk om een eerlijk oordeel te geven als je die ander beschouwt als een collega, vriend of concurrent? Of leest een maker juist beter en ziet hij andere dingen, waar wie afgaat op recensies vervolgens van profiteert.

Hou de website in de gaten voor de gasten. Kun je niet, maar wil je wel meeluisteren en -kijken? Koop dan een kaartje voor de livestream.

Bekijk hier vorige afleveringen van Bazarow.Live in bieb Neude.

Reserveer hier voor de livestream

Reserveer hier je kaartje