Bazarow Live

13 december 2023, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Neude - Theater

Kosten: Gratis, wel reserveren

Bazarow.Live in bieb Neude ontvangt schrijvers, praat met deskundigen, kaart kwesties aan die spelen in het boekenvak en geeft boekentips. Te gast zijn deze keer schrijver Mirjam Rotenstreich over Jij ontbreekt aan mij en Dick de Vos over de Canon van de Nederlandse natuur die hij samenstelde. Presentatoren Roeland Dobbelaer en Liliane Waanders gaan met ze in gesprek.

Jij ontbreekt aan mij van Mirjam Rotenstreich

Het is niet de eerste keer dat Mirjam Rotenstreich over haar overleden zoon Tonio schrijft. In Jij ontbreekt aan mij zoekt zij heel nadrukkelijk toenadering tot buitenstaanders, tot de mensen die niet weten wat het betekent om ouder te zijn van een overleden kind. Om elke dag, in op het oog alledaagse situaties, geconfronteerd te worden met een afwezig kind. Om altijd in de rouw te zijn, want het gaat nooit over. Doodgaan is één, maar dood blijven is iets heel anders. (Foto Mirjam door Anna Claire de Breij)

Canon van de Nederlandse natuur van Dick de Vos

Aan de hand van vijftig soorten – flora en fauna – beschrijft Dick de Vos (foto rechts) bodem en landschap, water en weer en ook de geuren en geluiden van de natuur in Nederland en snijdt hij kwesties aan die de toekomst van landschap en soorten bedreigen. Natuurlijk heeft hij het over de grutto, de wolf en de gewone zeehond. Maar ook over het kortsnuitzeepaardje en de Vondelparksluipwesp.

In De Kwestie komen de schrijvers Wim Huijser en Valentijn de Heer aan het woord die uit eigen ervaring spreken over de (on)vrijheid die zij voelden toen ze van personen personages maakten of personages van een collega-auteur hergebruikten. Met Wim Huijser, die in Het genootschap Maarten en Nicolien Koning – de alter ego’s van J.J. Voskuil en zijn vrouw Lousje – ten tonele voert, en Valentijn de Heer die in zijn debuutroman Beste mevrouw Eva een bijzondere plaats inruimt voor Eva Biesheuvel.

Livestream

Kun je niet live aanwezig zijn en wil je het niet missen? Reserveer dan een kaartje voor de livestream!. Je ontvangt een paar dagen voor het programma de link.

Reserveer hier voor de livestream

Reserveer je ticket


Boekentips