Bazarow Live

14 september 2022, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Neude - Theater

Kosten: € 5 lid / € 10 niet-lid

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bazarow. Live in bieb Neude ontvangt schrijvers, praat met deskundigen, kaart kwesties aan die spelen in het boekenvak en geeft boekentips.

Bazarow.Live in bieb Neude ontvangt schrijvers, praat met deskundigen, kaart kwesties aan die spelen in het boekenvak en geeft boekentips. Bazarow.Live wordt gemaakt door Roeland Dobbelaer, hoofdredacteur van recensiesite De Leesclub van Alles en boekenverkoopsite Bazarow - en Liliane Waanders - (literair) journalist en programmamaker.

Dit keer zijn Fleur Ravensbergen en Mischa Andriessen te gast. Fleur Ravensbergen schreef het boek Ontwapend: mijn leven als vredesonderhandelaar bij gewapende conflicten van IRA tot IS. Hierin doet zij verslag van haar ervaringen als onderhandelaar. Namens de mede door haar opgerichte Dialogue Advisory Group nam zij plaats aan de onderhandelingstafel om te bemiddelen in conflicten in onder andere Baskenland, Noord-Ierland, Irak, Sri Lanka en Congo. Roeland Dobbelaer praat met haar over haar drijfveren, aanpak en ervaringen.

Liliane Waanders gaat in gesprek met de gelouwerde dichter Mischa Andriessen die met Probeer de hemel mijn huis te maken, een bundel met zeventien verhalen over mensen die tegen beter weten in iets te graag willen dat alles goedkomt. Met deze verhalenbundel debuteert hij als prozaschrijver. Voor zijn poëziedebuurt Uitzien met D (2008) kreeg hij de C. Buddingh’ Prijs. Voor Het drogsyndicaat (2021), zijn vijfde en meest recente bundel ontving hij de Jan Campert Prijs. Liliane stelt hem onder ander de volgende vragen: Moest hij zichzelf als schrijver opnieuw uitvinden? En had hij wat aan de lessen die hij zijn studenten aan de Schrijversvakschool leert?

Het bleef in Nederland relatief stil na de aanslag op Salman Rushdie. Zijn uitgever stond de pers te woord en herdrukte drie titels, maar er waren er maar weinig die zich openlijk uitspraken. In De kwestie spreken Roeland en Liliane onder andere met Job Degenaar, voorzitter van het PEN Emergency Fund, een organisatie die zich al meer dan vijftig jaar inzet voor schrijvers die door hun werk gevaar lopen.

 

Livestream

Kun je niet live aanwezig zijn en wil je het niet missen? Reserveer dan een kaartje voor de livestream! Je ontvangt een paar dagen voor het programma de link.  
 
Hou de website in de gaten voor de gasten.

Over Bazarow.Live in bieb Neude

Bazarow is een literaire personages. Bazarow is de nihilist en student geneeskunde uit Vaders en zonen van Ivan Toergenjew.

Reserveer hier voor de livestream

Reserveer hier je kaartjeZo was het op 11 mei 2022