Bazarow Live

11 mei 2022, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Neude - Theater

Kosten: € 5 lid / € 10 niet-lid

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een nieuw boekenprogramma in bieb Neude! Bazarow. Live in bieb Neude ontvangt schrijvers, praat met deskundigen, kaart kwesties aan die spelen in het boekenvak en geeft boekentips. Deze keer met Aleid Truijens en haar biografie van Hella Haasse. Filosoof en schrijver Erno Eskens wordt geïnterviewd over zijn boek Denkers en dwalers.

In de rubriek De literaire kwestie dit keer:Waarom geeft een uitgever wel een boek uit, maar lang niet altijd geld en energie om het boek goed te verkopen. Wat moet een schrijver dan doen om zijn boek aandacht te geven? Schrijver Gert-Jan van den Bemd en Ingrid Meurs van Uitgeverij Orlando gaan hierover  in gesprek met de presentatoren Liliane Waanders en Roeland Dobbelaar.

Bazarow Live wordt gemaakt door Roeland Dobbelaer, hoofdredacteur van recensiesite De Leesclub van Alles en boekenverkoopsite Bazarow - en Liliane Waanders - (literair) journalist en programmamaker.  Bazarow en Hanta zijn literaire personages. Bazarow is de nihilist en student geneeskunde uit Vaders en zonen van Ivan Toergenjew. 

Livestream  

Kun je niet live aanwezig zijn en wil je het niet missen? Reserveer dan een kaartje voor de livestream!. Je ontvangt een paar dagen voor het programma de link. 

Over de gasten 

Aleid Truijens werkte zeveneneenhalf jaar aan ‘Leven in de verbeelding: Hella S. Haasse 1918-2011’, de biografie van Hella S. Haasse. Haar onderzoek leverde nieuwe inzichten op over leven en werk van de schrijfster die te boek stond als een keurige mevrouw. Maar hoe checkt een biograaf de feiten? Hoe diep graaft zij? En wanneer weet zij genoeg? TIjdens het gesprek in Bazarow Live ligt de nadruk niet op de biografeling maar op de biograaf.    
Aleid Truijens (1955) is behalve biograaf ook journalist, columnist en schrijver. Voor de Volkskrant recenseert zij onder andere (schrijvers)biografieën en schrijft zij over opvoeden en onderwijs. Sinds 2018 is Aleid Truijens voorzitter van de jury die de jaarlijkse Joost Zwagerman Essayprijs (voor aanstormend essaytalent) uitreikt. 
  
Erno Eskens schreef ‘Denkers en dwalers: een geschiedenis van de filosofie in de Lage Landen’. In zijn boek passeren filosofen, autodidacten en literaire denkers uit Nederland, de voormalige koloniën, Vlaanderen en Wallonië de revue. Daarbij schuwt hij ‘de doodlopende paden van de sullige soofjes’ niet. 
Erno Eskens (1964) studeerde filosofie en politicologie aan de VU in Amsterdam. Hij was eind- en hoofdredacteur van Filosofie Magazine. Daarna werkte hij o.a. als programmadirecteur en boekenuitgever bij de Internationale School voor Wijsbegeerte, als uitgever filosofie en geschiedenis bij Boom. Momenteel is Eskens uitgever filosofie en wetenschap bij Noordboek. 

De Utrechtse boekwinkel Savannah Bay is aanwezig met een stand. Na afloop signeren de auteurs.

Reserveer je kaartje


Aleid Truijens door Isabel Nabuurs (links), Erno Eskens door Lotte Middendorp (rechts).