Bazarow Live

16 juni 2022, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Neude - Theater

Kosten: € 5 lid / € 10 niet-lid

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een nieuw boekenprogramma in bieb Neude! Bazarow. Live in bieb Neude ontvangt schrijvers, praat met deskundigen, kaart kwesties aan die spelen in het boekenvak en geeft boekentips.

Bazarow Live wordt gemaakt door Roeland Dobbelaer, hoofdredacteur van recensiesite De Leesclub van Alles en boekenverkoopsite Bazarow - en Liliane Waanders - (literair) journalist en programmamaker.  Bazarow en Hanta zijn literaire personages. Bazarow is de nihilist en student geneeskunde uit Vaders en zonen van Ivan Toergenjew. 

Gasten: Marijn O’Hanlon en Ted van Lieshout

Een jaar in de tuin van White Stork Farm House

In Een jaar in de tuin van White Stork Farm House laat Marijn O’Hanlon zien dat je ook op het Drentse platteland een avontuurlijk leven kunt leiden. En dat opgaan in de natuur helpt tegen het ouder worden.

Met het verschijnen van Een jaar in de tuin van White Stork Farm House wordt de 75e verjaardag van Redmond O’Hanlon, de man van Marijn, gevierd. Marijn O’Hanlon werd opgeleid aan de Rietveld Academie en het Conservatorium. Ze was frontvrouw van de band Ma Rain.

Beitelaar

Als de vijftienjarige Antonij op zaterdagochtend aankomt op het kerkhof waar hij een bijbaantje heeft, ontdekt hij een man die hakt in een grafsteen. Die reageert afhoudend als de jongen hem daarop aanspreekt, maar Antonij laat zich niet afschrikken. Hij vindt de man aantrekkelijk en probeert meer over hem aan de weet te komen. Dat heeft verstrekkende gevolgen, tot de komst van de politie aan toe.

(Seksueel) misbruik en de omgang met slachtoffers en daders zijn belangrijke thema’s in het werk van de veelbekroonde Ted van Lieshout. In Beitelaar snijdt hij een kant aan die zelden wordt gehoord, in een verhaal dat zowel spannend als confronterend is.

Livestream  

Kun je niet live aanwezig zijn en wil je het niet missen? Reserveer dan een kaartje voor de livestream!. Je ontvangt een paar dagen voor het programma de link. 

Reserveer je kaartje


Foto: Ted van Lieshout door Ben Kleyn (l) / Marijn O'Hanlon door Fjodor Buis

Bekijk het programma van 11 mei terug via YouTube:

Boekentips uit Bazarow.Live (11/05):