Beeld en Geluid Mediacafé: Van Stiefbeen tot Luizenmoeder

5 september 2021, van 16:00 tot 17:30 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: Lid € 5,-/niet-lid € 10,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Herkenbaar en daarom om te gieren. Dat is de sitcom, een comedyserie die haar humor haalt uit alledaagse situaties. De 70-jarige Nederlandse televisiegeschiedenis zit er vol mee. Denk aan Zeg ‘ns aaa, ‘t Zonnetje in huis en Het Schaep met de 5 pooten. Velen waren succesvol, andere wat minder. Wat maakt nou een goede sitcom? Hoe laat je je publiek lachen? En wat als een grap niet goed werkt? Conservator Wytze Koppelman duikt in het archief van Beeld en Geluid en gaat op zoek naar de ontwikkeling van de Nederlandse sitcom.

Dat doet hij met Chiem en Marina van Houweninge (o.a. Zeg ‘ns aaa en Oppassen!!!) en actrice en presentator Annette Barlo (onder meer bekend van Oppassen!!!).

Mediacafés

In Mediacafés bespreken collectiespecialisten en conservatoren van Beeld en Geluid recente en historische ontwikkelingen in de media. Zij illustreren hun verhalen met beelden uit de veelzijdige schatkamer van Beeld en Geluid. Beeld en Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland, op het gebied van televisie, games, radio, pers en journalistiek.

Meer over Beeld en Geluid in bieb Neude

> Bekijk ook het Mediacollege in bieb Neude op donderdag 23 september