Beeld en Geluid Mediacafé: Kijk ons! (On)gewone Nederlanders op TV - Met Bas Agterberg (afgelast)

10 oktober 2021, van 16:00 tot 17:30 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: Lid € 5,-/niet-lid € 10,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Televisie is niet alleen al 70 jaar een venster op de wereld, maar heeft ons in al die jaren ook een spiegel voorgehouden. Wie is de Nederlander en wat drijft hem? Conservator Bas Agterberg praat met enkele makers die meester zijn in het portretteren van ‘(on)gewone’ Nederlanders. Hij gaat onder andere in gesprek met documentairemaker Monique Nolte (o.a. Het beste voor Kees).

Ogenschijnlijk zonder beïnvloeding, maar alleen door een camera op hen te zetten en met hen te praten. Hoe maken deze meesters hun portretten? En hoe zorgen zij ervoor dat de geportretteerden zo veel mogelijk zichzelf blijven? Tijdens dit Mediacafé kijken we onder meer naar het werk van Frans Bromet, Michiel van Erp, Jessica Villerius en naar Man Bijt Hond.  
In de Mediacafé’s bespreken collectiespecialisten en conservatoren van Beeld en Geluid ontwikkelingen en gebeurtenissen in de media. Zij illustreren hun verhalen met beelden uit de schatkamers van het grootste media-archief van Nederland.
 
Beeld en Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland, op het gebied van televisie, games, radio, pers en journalistiek.

Meer over Beeld en Geluid in bieb Neude

> Bekijk ook het Mediacollege in bieb Neude op zondag 5 september

Let op: dit programma is afgelast!