Mediacollege Diederik Jekel – eerbetoon aan Chriet Titulaer

13 september 2022, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: € 7,50 lid / € 15 niet-lid

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Vijf jaar geleden overleed Chriet Titulaer op 73 jarige leeftijd (23 april, 2017). Beeld & Geluid herdenkt de fameuze wetenschapsjournalist met een uniek Mediacollege. Diederik Jekel, net als Titulaer een achtergrond in de natuurkunde en een onuitputtelijke fascinatie voor techniek, zal dit eerbetoon in samenwerking met Beeld & Geluid samenstellen.

In het theaterprogramma richt Jekel zich op de uitvindingen die ons leven en mediagebruik radicaal hebben veranderd zoals het internet, mobiele telefoon, smart speakers en domotica waarmee we ons thuis omringen. Allemaal vindingen waar Chriet Titulaer ons in een vroeg stadium op attendeerde en die een grote impact hebben gekregen op ons leven in media.

Aan de hand van fragmenten uit Chriet Titulaers beroemde televisieprogramma Wondere Wereld uit de jaren ‘80, prikkelt Diederik Jekel om na te denken over de rol en invloed van techniek/media-innovaties in onze samenleving. Hoe beïnvloeden deze media ons en hoe kunnen we ons hiertoe verhouden? Met argwaan? Of juist met een open blik en verwondering, zoals Chriet Titulaer dat deed.

Meer over Beeld en Geluid in bieb Neude

Reserveer je kaartje


Chriet Titulaar © ANP KIPPA