Online Beeld en Geluid Mediacollege: Protest en media: één jaar na #BLM

26 mei 2021, van 20:00 tot 21:15 | Online via livestream

Kosten: Gratis

De hashtag #BlackLivesMatter ging viral en Instagram stond vol met zwarte vierkantjes. Pleinen vulden zich met mensen die hun vuisten in de lucht staken: in het voorjaar van 2020 voerden we actie tegen politiegeweld en (institutioneel) racisme. In dit Mediacollege kijkt (queer-)activist Naomie Pieter terug op de rol die media speelden bij de opkomst van de BlackLivesMatter-beweging en bij andere protestbewegingen uit heden en verleden.

Naomie Pieter is (queer-)activist, choreograaf en mede-organisator van het eerste Black Lives Matter-protest in Amsterdam. Een jaar later kijkt zij terug op de rol die media speelden bij de opkomst van de beweging. Aan de hand van het rijke archief van Beeld en Geluid kijkt Naomie naar protestbewegingen uit heden en verleden en onderzoekt ze de kracht van protestbewegingen en de media.

Tijdens de Beeld en Geluid Mediacolleges staan uiteenlopende mediamakers en deskundigen stil bij de wijze waarop we leven in media: over hoe media ons beïnvloeden en hoe zij onderdeel vormen van ons dagelijks leven.

Beeld en Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland.

Toegankelijk voor doven/slechthorenden

Tijdens dit Mediacollege zullen tolken Nederlandse Gebarentaal en schrijftolken en aanwezig zijn. Al het videomateriaal is vooraf ondertiteld.

Let op: de link naar de livestream krijg je per mail toegestuurd op de dag het event.


Kijk ook eens op onze speciale pagina over Black Lives Matter

Met boekentips en meer. Je vindt hem hier