Bibliotheekgasten: Eva Hoeke

29 oktober 2021, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: € 7,50 lid / € 15 niet-lid

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Presentator Sofie van den Enk ontvangt columnist en schrijver Eva Hoeke (o.a. Volkskrant Magazine) als Bibliotheekgast. Verwacht een goed gesprek over haar leven en werk geïllustreerd door fragmenten uit boeken, films, tv-programma's en muziek die voor haar van grote betekenis zijn of die ze gewoon mooi vindt.

Eva Hoeke is een van de meest geliefde en gelezen columnisten van Volkskrant Magazine. Ze schrijft met humor en melancholie over het dagelijkse leven. Ook schrijft ze de rubriek ‘Eindelijk weekend’, waarvoor ze bekende Nederlanders interviewt over hun vrijetijdsbesteding. Haar stijl van schrijven en interviewen is een mix van modern debat en vrolijke diepgraverij: kritisch wanneer het moet, warm als het kan.

Samen met schrijver Marcel van Roosmalen – tevens haar man, ze hebben drie dochters - schreef ze het boek ‘Als het maar niet op ons lijkt’. Over het eerste jaar ouderschap. Daarnaast verscheen ‘De kroeg, de stad en de man’, een verzameling van haar columns voor Het Parool, en eind vorig jaar kwam de bundel ‘Eerlijk zeggen’ uit met columns uit Volkskrant Magazine. Ook schrijft ze voor bladen als LINDA, Vogue en het Erasmus Magazine.

Rode draad van de avond is de onaangepaste mens. Eva gaat het onder meer hebben over haar jonggestorven vader, pianist, singer-songwriter en boogie woogie fenomeen Rob Hoeke; de film Joker met Joaquin Phoenix en haar botsing met superster Rihanna toen ze hoofdredacteur was van de glossy Jackie, over Jiskefet en de geniale gitarist Jimmy Rosenberg die de roem niet aankon en al zijn leven lang worstelt met verslavingen. 

Lees meer over Bibliotheekgasten

Reserveer je kaartje

Leestips