Bibliotheekgasten: Maarten van Rossem (geannuleerd)

12 maart 2020, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Neude

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bij Bibliotheekgasten voelen we iedere keer een bekende Nederlander of Utrechter stevig aan de tand. Deze keer vragen we ons af: wie is die kritische duizendpoot Maarten van Rossem nou eigenlijk écht? Is er nog meer wat we van hem móéten weten?

Interviewer Sofie van den Enk spit in het leven van Maarten. Via film-, boek- en televisiefragmenten deelt hij zijn leven, werk, inspiratiebronnen, dromen en plannen.

Let op: Deze try out is geannulleerd. De mensen die gereserveerd hadden, zijn per mail geinformeerd. Maarten van Rossem zal op een andere datum terugkomen.

Foto's en filmpjes

Let op: Tijdens de try-outs in de Neude maakt de Bibliotheek Utrecht foto's en filmpjes die later als beeldmateriaal gebruikt kunnen worden in uitingen van de Bibliotheek Utrecht. Door naar een try-out te komen geef je hier toestemming voor.


Over Maarten

Maarten van Rossem is historicus en Amerika-kenner. Hij schreef onder andere ‘De Verenigde Staten in de Twintigste Eeuw’ en ‘De draagbare Van Rossem’. En is bekend van tv-programma’s als ‘De Slimste Mens’, ‘De Wereld Draait Door’ en ‘Hier zijn de Van Rossems’. 

Voorafgaand aan Bibliotheekgasten stelden wij hem alvast 4 vragen en vroegen hem om boekentips. Lees 4 vragen aan Maarten van Rossem

Foto: Tessa Posthuma de Boer

Wat iederéén vindt, is vaak de grootste flauwekul.
 

— Maarten van Rossem


Boeken van Maarten van Rossem