Boekenclub: Stoïcijnse Leermeesters

4 oktober 2023, van 20:00 tot 21:30 | Bibliotheek Neude - Grote hal (Nis 4)

Kosten: Gratis | inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Meer weten over de praktische levensfilosofie van Epictetus of Marcus Aurelius? Sluit je aan bij onze Stoïcijnse boekenclub! We lezen, bespreken en passen hun inzichten toe op ons dagelijks leven.

Woensdag 13 december: Stoïcisme met Dennis de Gruyter


In de laatste bijeenkomst van 2023 gaan we dieper in op het klassieke Stoïcisme met Dennis de Gruyter, een expert op dat gebied. We gaan praten over hoe Stoïcijnen denken over determinisme, oftewel hoe vastligt wat er in het leven gebeurt. Vragen die aan bod komen, zijn bijvoorbeeld: Hoe zien Stoïcijnen het idee van voorbestemming? Als alles al vaststaat, hebben mensen zoals jij en ik dan nog de vrijheid om zelf beslissingen te nemen? En als dat kan, hoe werkt dat dan precies? Kortom, kom langs en denk met ons mee!


Dit is een Door en voor Utrechters - programma. De bibliotheek is een plek voor iedereen. Kom langs en laat je verrassen door een activiteit of evenement georganiseerd door en voor Utrechters. Wil jij ook iets delen in de bieb? Mail dan naar doorenvoorutrechters@bibliotheekutrecht.nl en we bespreken samen je ideeën en de mogelijkheden.