Boekpresentatie ‘Fakha op het banket van de mannen’ door Mehrnaz Salehi

12 maart 2023, van 15:00 tot 17:00 | Bibliotheek Neude | Tribune

Kosten: Gratis, aanmelden niet nodig

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

‘Fakha op het banket van de mannen’ is het nieuwste boek van Mehrnaz Salehi, auteur uit Utrecht. Tijdens de boekpresentatie geeft de auteur een inleiding over haar werk, haar eerdere boeken en uiteraard ook over haar nieuwste boek. Salehi zal enkele fragmenten in het Perzisch en in het Nederlands voorlezen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de pianisten Hamid Tabatabaei, Frank de Koning en Bam Commijs. Aan het einde is er tijd om vragen te stellen.

‘Fakha op het banket van de mannen’ speelt zich rond 1950 af in Teheran. De stad is nog in rep en roer door de politieke gebeurtenissen die daarvoor hebben plaatsgevonden. Een meisje van een jaar of zestien, opgroeiend in een vroom gezin in de Bazar-wijk, werkt in een kleermakerij, maar wordt gevraagd om in een modehuis te komen werken. Ze accepteert dit en dan begint voor haar een nieuw leven, gevuld met verrassingen en belevenissen. Het modehuis wordt voor haar een centrum vol hartstochten. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op want zoals Paul Anwar dichtte: ‘Liefde is niet iets wat je zomaar overvalt, het stond al die tijd al in de sterren geschreven.’ Lees hoe in een tijdspanne van vier weken het leven van het meisje volledig op zijn kop wordt gezet. Een verhaal dat aansluit bij het thema van de Boekenweek: ik ben alles.

Mehrnaz Salehi schrijft in het Perzisch maar de meeste van haar boeken zijn in het Nederlands vertaald. Bekijk hier de boeken in de collectie van de bieb. 

Bekijk hier het programma voor de Boekenweek