Boekpresentatie: De ware geschiedenis van Dancing Buffalo door Arend van Dam

14 oktober 2023, van 14:00 tot 16:00 | Bibliotheek Neude - Tribune

Kosten: Gratis, inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op 14 oktober presenteert Arend van Dam zijn nieuwe kinderboek 'De ware geschiedenis van Dancing Buffalo en andere verhalen over de oorspronkelijke bewoners van de wereld'. De illustraties in dit boek zijn gemaakt door de Oekraïense illustrator Oksana Drachkovska.

In De ware geschiedenis van Dancing Buffalo neemt Arend van Dam je mee op een bijzondere reis langs de oorspronkelijke bewoners van onze aarde: van de Sami in het hoge Noorden tot de Masai in Afrika en van de Yanomami in Venezuela tot de Ainu in Japan.

Van Dam liet zich inspireren door een ontmoeting met de jonge Stoney Nakoda ‘Dancing Buffalo’, die in 2000 meedeed aan een powwow aan de voet van de Canadese Rocky Mountains. In 2022 zochten de twee elkaar opnieuw op. Ze bespraken vele thema’s zoals het toe-eigenen van tradities, kostscholen, roofkunst, de gevolgen van toerisme en klimaatverandering en het leven in twee culturen.

De ware geschiedenis van Dancing Buffalo is een bundel met boeiende, informatieve en urgente verhalen om voor te lezen vanaf 7 jaar of zelf te lezen vanaf 9 jaar. De Oekraïense Oksana Drachkovska maakte de prachtige illustraties. Deze zijn van 14 oktober - 5 november in de bibliotheek te zien zijn op de jeugdafdeling 8-12 jaar.

Begin van de middag vindt ook een illustratie workshop plaats. De workshop wordt gegeven door de Oekraïense illustrator Oksana Drachkovska. Lees hier meer: 

Dit is een programma van Arend van Dam i.s.m. Broese.


 Arend van Dam door Chris van Houts

Leen het boek in de bibliotheek: