Boekpresentatie: ‘Ik zit hier fantastisch / Eenakters aan de bedrand van mijn hoogbejaarde moeder’ van Heleen Schuttevaêr

19 november 2022, van 14:30 tot 16:00 | Bibliotheek Neude | Tribune

Kosten: Gratis | reserveren niet nodig

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Jazzmuzikant en schrijver Heleen Schuttevaêr leest voor uit haar nieuwe boek, en zingt dansbare ouderwetse jazzsongs die haar moeder leuk vond.

De Utrechtse pianist en zangeres Heleen Schuttevaêr is sinds kort ook schrijver en uitgever en komt haar eerste boek presenteren. Ik zit hier fantastisch is een boek over ouder worden waar je ook een beetje vrolijk van wordt. Ruim vijftig korte verhalen die Heleen met een glimlach, verbazing of ontroering noteerde in de laatste levensjaren van haar moeder, die 99 werd.

Haar boek, maar ook Heleen zelf, past naadloos in het thema van Nederland Leest, Ouder worden, jong blijven. Na de middelbare school was zij werkzaam als journalist voor o.a. het Utrechts Nieuwsblad. In de jaren ’80 zette ze met haar band The Broads het jazznummer Sing Sing Sing in de internationale hitparades en stond op het North Sea Jazz Festival. Daarna werd zij door Joop van den Ende zijn impresariaat binnengehaald voor optredens. In 2002 ging ze van start met Club Jazz, concerten met gasten uit de jazz in het café van Filmtheater ’t Hoogt. Zij treedt nog altijd op.  

Heleen Schuttevaêr brengt haar boekpresentatie in de vorm van een kleine voorstelling. Ze leest voor, vertelt, speelt op de vleugel en zingt liedjes die haar moeder leuk vond. Het is weer een nieuwe uitdaging voor de Utrechtse jazzdiva.

www.heleenschuttevaer.nl