Boekpresentatie 'Met wat geluk' van Ingmar Heytze

3 december 2022, van 15:00 tot 17:00 | Bibliotheek Neude - Theater

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kom naar de boekpresentatie van de nieuwe dichtbundel 'Met wat geluk' van Ingmar Heytze. Mét een optreden van zijn band Asfaltfeeën.

Toegang is gratis, maar vol is vol. Wil je zeker zijn van een plaats, stuur dan een mail naar info@ingmarheytze.nl

‘Met wat geluk’ is de twaalfde dichtbundel van Ingmar Heytze. De dichter gaat door met dat waar hij het beste in is: zijn eigen leven en fascinaties verdichten in poëzie waarin iedereen zichzelf terug kan vinden. Wat is er gebeurd? Ingmar Heytze is de vijftig voorbij en tegen zijn zin voorzien van een leesbril. Oude huizen zijn verlaten en nieuwe weer betrokken. De dochters uit De man die ophield te bestaan (2015) en Ik wilde je iets moois vertellen (2018) zijn uit de luiers. In de generatie opa’s en oma’s is het grote sterven begonnen, de wereld zucht onder oorlog, klimaatcrisis en de naweeën van een pandemie. Hoe houd je een acceptabel humeur onder zulke omstandigheden? Hoe ga je goed om met een leven waarin gewone dagen – er gaat immers niets boven een gewone dag – steeds schaarser lijken? Hoe maak je iets van je leven als het maar blijft veranderen, wat je ook doet of laat? Misschien luidt het antwoord wel: met wat geluk.

Over De honderd van Heytze: ‘Niet alleen een overweldigende dichtbundel, maar ook een smeuïge en humoristische kijk in het leven van een unieke dichter.’ Ronald Giphart in Algemeen Dagblad.

Naast de boekpresentatie treedt Ingmar op met zijn band Asfaltfeeën. Een asfaltfee is, behalve een puzzelsynoniem voor een straatprostituee, een onopvallend bloemetje dat in staat is om door asfalt heen te groeien. De band ontstond in 2009 en is een Nederlandse crossover tussen poëzie en muziek: de combinatie van Fender VI bas, lapsteel en vibrafoon zorgen voor een uniek en prachtig klanktapijt onder de stem van Heytze, de poëzie vervloeit met de muziek tot instrument.  

Op dit moment bestaat Asfaltfeeën bestaat uit Van Ingen, Heytze en Borger, versterkt door Jelte Heringa op toetsen, Martijn Vink op gitaar en Bram Hakkens op drums. Een nieuw album is in voorbereiding.


Leen bij de bibliotheek:

De band Asfaltfeeën