Tentoonstelling Creatie en destructie

1 juni 2023 t/m 11 juni 2023 | Bibliotheek Neude | Grote hal (nis)

Kosten: Gratis | tijdens openingstijden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

campagnebeeld

Wat zou jij doen als je een waanzinnige uitvinding hebt gedaan die de wereld in gevaar kan brengen? Kun je de gevolgen van je creaties overzien? Is vooruitgang altijd beter? Met deze vragen gingen 90 leerlingen uit de derde klas (havo/vwo) van het Rietveld College aan het werk. Dit deden ze tijdens hun lessen Beeldende Vorming onder begeleiding van docent Kim Roosma. De leerlingen kozen een iconisch gebouw in Utrecht en verwerkten hierin het thema ‘Creatie en destructie’. Een selectie van dit werk wordt gepresenteerd in deze tentoonstelling.

De tentoonstelling ‘Creatie en destructie’ is tot stand gekomen in samenwerking met het Utrechtsch Studenten Concert. Het orkest viert dit jaar haar 200ste verjaardag met de opera Doctor Atomic. Deze spannende opera vertelt hét verhaal over creatiedrang met een vernietigende impact: de uitvinding van de atoombom.

Deze zomer speelt het Utrechtsch Studenten Concert zeven keer de opera 'Doctor Atomic' in de Werkspoorkathedraal. Kijk voor tickets en meer informatie op www.doctoratomic.nl Op 9 juni van 16.00 uur tot 16.45 vertelt het USC over hoe je eigenlijk een opera maakt, laten ze een stukje horen en lichten ze het thema van Dr Atomic toe. Lees meer over 'Opera Doctor Atomic: concert en vertelling'.