Dat is de kunst! Hoe lees ik een mythe?

24 november 2021, van 20:30 tot 21:30 | Bibliotheek Neude | Collegezaal

Kosten: € 5 lid  / € 10 niet-lid

Wil je eens snuffelen aan ‘serieuze kunst’ maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is de reeks Dat is de kunst! zeker wat voor jou. Bij deze mini-colleges doen vakmensen en cultuurliefhebbers van de TivoliVredenburg, Stadsschouwburg Utrecht, Kunstuitleen Utrecht en Bibliotheek Utrecht een boekje open over een kunstvorm. Dit keer: Hoe lees ik een mythe.

Goden, helden, mythische wezens; een hoop ingewikkelde namen en waar moet je beginnen? Theatermaker Erik Snel van Theater Aluin heeft een heleboel voorkennis en neemt je mee in de wondere wereld van de mythes. Hij bewerkte vele verhalen tot een eigentijdse versie en weet precies te vertellen waar de kracht zit van deze eeuwenoude verhalen.