Denkplaats: Hand in eigen boezem op Internationale Vrouwendag (uitverkocht)

8 maart 2020, van 16:00 tot 18:00 | De Bibliotheek Neude - Collegezaal

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Vrouwen die buiten de lijntjes kleuren, anders denken of activistisch zijn. Denk aan journalist Milou Deelen, politica Sylvana Simons en burgemeester Femke Halsema. Ze krijgen veel over zich heen. Tijdens deze Denkplaats zijn wij ook eens stoer en steken de hand in eigen boezem: waarom is er zoveel weerstand tegen deze vrouwen? Wat kunnen we van ze leren? Suheyla Yalcin is een van onze sprekers. Zij is een van de drie initiatiefnemers van ‘Fufu & Dadels’, een podcast waarbij intercultureel zusterschap en vrouwen van kleur centraal staan.

Programma:

Eva Demerouti van de TU Eindhoven zal een lezing geven over haar werk als 'chief diversity'. In Eindhoven hebben ze als eerste universiteit het vrouwenquotum ingevoerd, ze deelt haar ervaringen en zal een aantal werkdillema's naar voren brengen.

Samen met Suheyla Yalcin van Fufu en Dadels gaan we in gesprek en steken we de hand in eigen boezem. Heb jij je wel eens schuldig gemaakt aan workshaming, mothershaming, bodyshaming of slutshaming?

Gedurende de Denkplaats zullen actrices, schrijfsters en performers speeches van beroemde vrouwen voordragen. Wat waren de rebelse vrouwen door de jaren heen en kunnen we iets van hen leren?

Performers:

  • Senna Pauli
  • Winnie Hänschen
  • Ayla Satijn
  • Audrey Bolder
  • Sandra Pham
  • Djuna Cuvee

De Denkplaats is een plek waar je niet alleen kennis kunt halen, maar ook een plek waar je kennis naartoe kan ‘brengen’. Een plek om iets nieuws te leren en vervolgens al je mitsen, maren en gedachtenkronkels te delen met anderen. Een plek om samen wijzer te worden!

Deze Try-out is uitverkocht. Je kunt niet meer reserveren

Foto's en filmpjes

Let op: Tijdens de try-outs in de Neude maakt de Bibliotheek Utrecht foto's en filmpjes die later als beeldmateriaal gebruikt kunnen worden in uitingen van de Bibliotheek Utrecht. Door naar een try-out te komen geef je hier toestemming voor.