Film + lezing: Sciencefictionfilms en wetenschap

23 oktober 2020, van 19:30 tot 23:00 | De Bibliotheek Neude | Theater | vanaf 12 jaar

Kosten: lid € 5 / niet lid € 10

Sf-filmliefhebber en wetenschapsjournalist George van Hal (de Volkskrant) brengt je in 3 lezingen back to the future via meesterlijke sf-films. Je leert over de wetenschappelijke werkelijkheid achter boeiende sciencefictionideeën en vice versa.

  • 9 oktober: Wat gebeurt er met de tijd als je door een wormgat reist?
    Film: De meermaals bekroonde sf-film ‘Interstellar’ (Oscar voor beste visuele effecten).
  • 23 oktober: Over buitenaards leven, robots en androïds.
    Film: ‘Star trek: First Contact’.
  • 6 november: Over ruimtereizen, in het bijzonder naar Mars.
    Film: ‘The Martian’

Voor liefhebbers van wetenschap en steengoede sf-films. Alle leeftijden, vanaf 12 jaar.

Over George van Hal

George van Hal is wetenschapsredacteur bij de Volkskrant. Daarvoor was hij ruim 8 jaar coördinerend redacteur bij de Nederlandstalige editie van populairwetenschappelijk tijdschrift New Scientist. Zijn expertisegebieden bevinden zich in de harde bètahoek (sterrenkunde, natuurkunde, wiskunde en informatica) en in de wetenschap die schuilt achter de spannendste sciencefictionfilms. In 2015 verscheen bij uitgeverij Atlas Contact over datzelfde onderwerp zijn eerste boek, Robots, Aliens en Popcorn. In 2016 volgde Elastisch Universum, over de baanbrekende ideeën van theoretisch fysicus Erik Verlinde. En in 2017 De Quantumcomputer.

Coronarichtlijnen

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. Lees hier alles over de richtlijnen.