Film met nagesprek - Black Lives Matter (uitverkocht)

27 juni 2020, van 19:00 tot 22:00 | De Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: Gratis - wel reserveren

Bekijk samen de VPRO Tegenlicht documentaire 'Black Lives Matter' uit 2016. Na afloop gaat gespreksleider Sayonara Stutgard in gesprek met Leroy Lucas, Nancy Jouwe en Babah Tarawally.

Programma:

• 19.00 uur inloop
  • 19.30-20.20 uur Documentaire
  • 20.20-20.45 uur pauze
  • 20.45-21.30 uur nagesprek
  • 21.30-22.00 uur napraten
  • 22.00 uur einde avond

Deze avond is onderdeel van ons Black Lives Matter-programma - Lees meer

Let op deze avond is uitverkocht. Je kunt niet meer reserveren

• Leroy Lucas

• Babah Tarawally

• Nancy Jouwe

• Sayonara Stutgard

Meer over de gasten van deze avond:

Leroy Lucas zet zich in voor een meer inclusief Utrecht. Hij is voorzitter van het Keti Koti comité in Utrecht, organisator van diverse anti-racisme acties en werkte als jeugdcoach. Hij zet zich in voor het delen van kennis, begrip en empathie over de geschiedenis van Utrecht en zorgt ervoor dat diversiteit hoog op de politieke agenda in Utrecht staat.

Babah Tarawally is Sierra-Leoons-Nederlandse schrijver en filosoof die zich inzet voor onafhankelijke media in ontwikkelingslanden. Als columnist bij dagblad Trouw schrijft hij over (verborgen) discriminatie en racisme. ‘Gevangen in zwart wit denken’ is zijn meest recente boek. Daarnaast traint Tarawally migranten over een nieuw thuis en een nieuw begin.

Nancy Jouwe is cultuurhistoricus en werkt als freelance onderzoeker, publiek spreker, publicist en docent. Ze doceert o.a. bij Amsterdam University College en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en doet onderzoek voor publieksgeschiedenis project Mapping Slavery. Ze (co-)publiceert artikelen en boeken over postkoloniale culturele en sociale bewegingen en de Nederlandse slavernijgeschiedenis.

Gespreksleider van de avond is Sayonara Stutgard, mede-oprichter van Uitgeverij Chaos, host van o.a. Aphra's Book Club, werkzaam bij de Bibliotheek Utrecht en dichter. Haar werk verscheen in Cipher Magazine en op Samplekanon.