Film in de bieb: De Wilde Stad

17 september 2021, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: € 5 lid / € 10 niet-lid

De Wilde Stad is een meeslepende natuurfilm over de Amsterdamse 'jungle' met een dikke pratende kater als gids. Van station Amstel gaat het via Zorgvlied naar de Wallen, langs nationale evenementen als Koningsdag en de Gay Pride Canal Parade. De mooie, onsamenhangende beelden van allerhande dieren worden overstemd door de wens om te entertainen, met koddig commentaar van de kater, suggestieve montage, versnelde beeldsequenties en nadrukkelijk aanwezige Nederpop.

Een verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen mens en dier, waar de mens nu eens niet centraal staat. De teksten zijn geschreven door Sylvia Witteman. De muziek is i.s.m Top Notch.

Nagesprek

Het nagesprek is met regisseur Mark Verkerk die eerder al de succesvolle natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) maakte. Mark Verkerk begon zijn carrière als filmmaker in Australië, waar hij aan de slag ging bij de Australische omroep ABC als filmmonteur. Later ging hij werken bij Ton Okkerse filmproductiemaatschappij EMS Films als creatieve regisseur, waar hij een reeks van documentaires maakte voor omroepen als VARA, RTL, Discovery Channel, National Geographic Channel, ARD en ZDF. De documentaire Buddha's Lost Children uit 2006 was zijn eerste film die werd vertoond in de bioscoop. De documentaire werd voorgedragen als Nederlandse inzending voor de Oscar van 2007.

“Sir David Attenborough zou er jaloers op kunnen zijn. Geweldige natuurfilm, ik zeg het écht met nadruk. Minitieus, door een ringetje te halen.” Matthijs van Nieuwkerk – De Wereld Draait Door

“Een dynamisch gefilmd grootstedelijk natuurverhaal begeleid door opzwepende muziek. De blik van Abatutu is onweerstaanbaar.” Kester Freriks – NRC

In samenwerking met:

• Hoogt on tour

Bekijk details van Hoogt on tour