Film in de bieb: Koyaanisqatsi: Life out of Balance

19 november 2021, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: € 5 lid / € 10 niet-lid

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een documentaire uit 1982 zonder gesproken tekst. Het samenspel van vertraagde en versnelde beelden en de indringende ‘minimal music’ van Phillip Glass heeft een meeslepend, bijna hypnotiserend effect. De documentaire geeft een verontrustend beeld van de invloed van technologie op de mens en het leven op aarde. Na afloop van de film is er een nagesprek met de jonge klimaatstudent Mirjam Scholtens.

Over de film
Koyaanisqatsi is een woord uit de taal van de Hopi en betekent: leven in gekte, leven in onrust, leven in onbalans, leven in desintegratie, een manier van leven die vraagt om een andere manier van leven. Koyaanisqatsi is de eerste film in de Qatsi-trilogie, die verder bestaat uit 'Powaqqatsi' (1988) en 'Naqoyqatsi' (2002). De trilogie gaat over de verstoorde relatie tussen mens, natuur en technologie. Koyaanisqatsi is de bekendste van de drie en heeft inmiddels een cultstatus verworven.

Over de gast 
Mirjam Scholtens (1998) is een 22-jarige studente uit Utrecht. Momenteel studeert ze Sustainable Development en heeft grote interesse voor sociaal-maatschappelijk aspecten van duurzaamheid en klimaat. Mirjam was al jong betrokken bij het klimaat en was op haar 10de jeugdlid van het Wereld Natuur Fondsen werd op haar 13de vegetariër. Momenteel organiseert ze lezingen over mensenrechten, duurzaamheid en rechtvaardigheid bij het Utrecht Centre for Global Challenges.   

  • 87 min. i.s.m Hoogt on Tour

In samenwerking met:

  • Hoogt on tour

    Bekijk details van Hoogt on tour