Film in de bieb: The Mole Agent met nagesprek met Carin Gaemers

17 december 2021, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: € 5 lid / € 10 niet-lid

Met veel absurdistische humor, is The Mole Agent een stijlvolle combinatie van een klassieke Hollywood detective en een observerende documentaire. Het is een unieke beschouwing van eenzaamheid onder ouderen, met hartverwarmende personages die je niet snel zullen loslaten. Na de film is er een gesprek met socioloog Carin Gaemers.

Sergio is een Chileense spion. Tenminste, hij krijgt deze rol aangemeten na een casting-sessie, georganiseerd door Romulo, een privédetective die een geloofwaardige mol nodig heeft om te infiltreren in een bejaardentehuis. Romulo's cliënt, de bezorgde dochter van een van de bewoners, vermoedt dat haar moeder slecht behandeld wordt en huurt de detective in om erachter te komen wat er aan de hand is. Maar Sergio is 83, geen 007, en heeft moeite met hedendaagse technologieën en spionagetechnieken. Wel is hij een enthousiaste leerling, voor wie deze spionage-actie een welkome afleiding is na het overlijden van zijn vrouw. Terwijl Sergio informatie verzamelt, groeit hij steeds meer toe naar verschillende bewoners van het bejaardentehuis en beseft hij dat de dreigende waarheid onder de oppervlakte niet is wat men vermoedde. 
 
“Een ontroerend inkijkje in een Chileens verzorgingstehuis” ★★★★ de Volkskrant 
“Een schattig pleidooi om dementerende bejaarden niet in de steek te laten” – NRC 
 
“Een warme, meelevende blik op eenzaamheid op leeftijd” – Het Parool 

Nagesprek met Carin Gaemers

Socioloog Carin Gaemers werd bekend doordat ze zich met columnist Hugo Borst hard maakte voor betere ouderenzorg. Door OPZIJ werd Gaemers uitgeroepen tot de meest invloedrijke vrouw van 2017. Ze is momenteel columnist bij uitgeverij Skipr en schrijft ze over de nieuwste ontwikkelingen in de zorg. 

Spaans | Nederlands ondertiteld | Kijkwijzer AL | Documentaire | 90 minuten


In samenwerking met:

  • Hoogt on tour

    Bekijk details van Hoogt on tour