Gaudeamus: GROND – Ensemble VONK en Steve Aernouts

9 september 2021, van 20:30 tot 21:15 | De Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: €7,50 lid / €10,- niet-lid

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ensemble VONK en acteur Steve Aernouts brengen een zinderende muzikale voorstelling waarin grond de hoofdrol speelt, met tekst van de altijd onvoorspelbare schrijver Anton Dautzenberg. Over grond als materie, concreet en alledaags, als kern en beweegreden. Maar ook als mysterieuze herberger van parallelle werelden. Grond is een multidisciplinaire performance over het verlangen om luiken te openen.

Dautzenberg groeide op in Zuid-Limburg, op een steenworp afstand van kolenmijn Oranje Nassau 2. Onder het landschap waarop hij als kind leefde en speelde, bevond zich een voor hem onzichtbare, maar zeer tot de verbeelding sprekende ondergrond. “Een zeer persoonlijke schrijversmythologie” noemde het NRC Handelsblad de theatermonoloog Grond die hij erover schreef. Componiste Nicoline Soeter, artistiek leider van VONK, maakte van de monoloog een sobere, kwetsbare en indrukwekkende voorstelling. Bibliotheekleden krijgen €2,50 korting op een kaartje.

Coronarichtlijnen

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. Lees hier alles over de richtlijnen.