Gaudeamus Muziekweek presenteert: Rumi Cycle (uitverkocht)

12 september 2020, van 11:00 tot 11:45 | Neude | Tribune | inloop

Kosten: gratis, wel reserveren

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Concert met nieuw gecomponeerde muziek geïnspireerd op gedichten en teksten van de Perzische dichter en soefist Jalad al-Din Rumi (1207-1273). De muziek is geschreven door de Nederlands/Iraanse componist Amin Amel Ebrahimi voor zang (bariton) en piano.

De teksten van de Perzische dichter en soefist Jalad al-Din Rumi (1207-1273) weten al ruim zeven eeuwen lang mensen over heel de wereld te inspireren met hun tijdloze meditaties op spiritualiteit en liefde. De Iraanse componist Amin Amel Ebrahimi schrijft speciaal voor Gaudeamus een liedcyclus rondom deze teksten, waarin het culturele en muzikale erfgoed van Iran en de Westerse compositiepraktijk op een evenwaardige manier samenkomen.

In deze politiek roerige tijden, waarin verschillende culturen steeds meer mengen maar ook steeds vaker botsen, zien Ebrahimi en de twee musici waar hij voor schrijft - pianist Jabiz Hafizi en bariton Arash Roozbehi - een kans voor dialoog. Elkaar wederzijds accepteren, leren kennen en begrijpen, zowel muzikaal als daarbuiten, is het leidende principe achter deze liedcyclus.

Uitvoerenden zijn Arash Roozbehi (bariton) en Jabiz Hafizi (piano)

De Gaudeamus Muziekweek is een jaarlijks terugkerend vijfdaags festival in Utrecht gericht op hedendaags gecomponeerde muziek.

Let op dit concert is uitverkocht. Je kunt helaas niet meer reserveren.