Gratis concert in de bieb: 'Postland en Ben van Bueren'

4 november 2021, van 14:00 tot 14:45 | Bibliotheek Neude - Tribune

Kosten: Gratis, inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Componist Ben van Bueren en het nieuwe Utrechtse ensemble Postland vermengen hun kennis en stijlen in een comfortabel én ontregelend concert. ‘Back To The Chorus’ is een samensmelting van stijlelementen uit de popmuziek, met het ambacht en de virtuositeit van een hedendaags klassiek ensemble.

Live-elektronica vullen het ene moment subtiel aan, terwijl zij op een ander moment de klank nadrukkelijk manipuleren. Wat klinkt zijn licht ontregelende, hedendaagse, tegen pop aanschurende composities. Conventies uit de popmuziek worden doorontwikkeld én doorbroken, als waren ze de leidmotieven in een opera of symfonisch gedicht. Studioproductie mengt met akoestische ambachtelijkheid: een symbiose van een ‘popband’ met een hedendaags muziekensemble. Het publiek wordt meegenomen in een reis langs ingeloste verwachtingen en onverwachte afslagen, een comfortabele uitdaging.

De vijf musici van Postland bewegen zich al enige tijd in de toplaag van de brede Europese hedendaagse muziekscène, maar zijn ook geworteld in andere muziekgenres, zoals klassieke muziek, improvisatie, wereldmuziek en pop. De leden werken regelmatig met muziekgroepen als Asko|Schönberg, Slagwerk Den Haag, Ensemble Recherche, Ensemble Modern, het Ictus Ensemble, Remix Ensemble, Nieuw Amsterdams Peil, Academy of St Martin in the Fields en Alamo Race Track.

Bezetting
Jana Machalett, fluiten - Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinetten - Jellantsje de Vries, violen - Jelte van Andel, contrabas - Enric Monfort, slagwerk - Pauline Post, piano - Peter Akkerman, geluid - Ben van Bueren, compositie.


Foto: Lisanne Lentink