Het Grote Utrecht Stadsdiner

17 oktober 2021, van 13:30 tot 18:00 | Bibliotheek Neude | Grote hal, Theater, Tribune

Kosten: gratis | reserveren niet nodig

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bij het Grote Utrecht Stadsdiner op Wereldarmoededag zitten Utrechters als één grote familie met elkaar aan tafel. We delen een maaltijd en verhalen met elkaar, verspreid over tientallen plekken in de stad. In de bieb is een mooi programma over kansen om te leren voor iedereen, je hele leven lang. Met minicolleges, verhalen en optredens. Reserveren is niet nodig.

Minicolleges
In 8 minicolleges volg je ervaringsverhalen, wijkprojecten, studies over het krijgen van kansen om mee te tellen in de samenleving. Met VOIZ Academie, Buurtteams, Jongerenwerk Utrecht, Wmove, HU onderzoeker Alma Mustafic, voorzitter platform diversiteit & inclusie UMC Utrecht Gönül Dilaver, filosoof en econoom Ingrid Robeyns en voetballer Redouan El Yaakoubi. 

Toekomstacademie
New Dutch Connections organiseert de Toekomstacademie. In dit project krijgen (ex) asielzoekers en vluchtelingen de kans zich te ontwikkelen richting een toekomstige carrière. Luister deze middag naar ervaringsverhalen van alumni, ondersteund door muziek.

Muziek in de Wijk
Een optreden van het orkest bestaand uit kinderen van 8-18 jaar uit Zuilen en Ondiep, en kom daarna zelf muziekinstrumenten uitproberen.

Kinderdialoog

Al tekenend ga je in gesprek over de dromen die je hebt, wat je later wilt worden en wie je kan helpen om die dromen uit te laten komen. Teken/droom je mee? i.s.m. Utrecht in Dialoog.

De Verhalenbank Live!
Op de online verhalenbank van Sharing Arts Society staat het thema Kansen om te leren , je hele leven lang centraal en vertellen ervaringsdeskundigen hun verhaal over hun leertraject, welke dromen ze hadden of hebben en hoe deze uitkomen. Vandaag worden de verhalen live aan je verteld.

Straatnieuws aan het woord 
De schrijvers van Straatnieuws brengen korte teksten en poëzie.

Boks Cultuurhuis 
Met de jonge rap- en zangtalenten van BOKS Jongerencultuurhuis gaat het dak van bieb Neude eraf.

Kansenmarkt
De hele middag is er in de hal informatie over een leven lang leren, rondkomen met een kleine beurs en afhaalpunt dinerpakket. 

EXTRA Minicollege: Wat betekent armoede volgens kinderen?
Kijk de video en praat met Fatiha en Annemiek. 

Tijd Programma Locatie
13.30 - 15.30 Welkom bij de Toekomstacademie! Theater
13.30 - 17.30 Minicolleges: korte bijdragen bij het thema kansengelijkheid Collegezaal (zie tijdschema onderaan deze pagina)
14.00 - 15.30 14.00 - 14.30 Optreden Muziek in de Wijk | 14.30 -15.30 muziekinstrumenten uitproberen met Muziek in de wijk Grote hal & Tribune
14.00 - 15.00 De Verhalenbank live Podium
14.30 - 16.00 Kinderdialoog Atelier op jeugdafdeling
15.30 - 16.30 De verhalenbank live Podium
16.00 - 16.30 Straatnieuws aan het woord Tribune
16.30 - 17.00 Boks Cultuurhuis rapt en zingt Theater
16.00 - 16.30 EXTRA Minicollege: Wat betekent armoede volgens kinderen? Voorleeskamer jeugdafdeling

Programma minicolleges | Collegezaal
13.30 uur Tussenvoorziening: VOIZ Academie
14.00 uur Buurtteam Jeugd & Gezin: Groeiend in gelijke kansen
14.30 uur JoU: Status en Geld
15.00 uur Podium HU: Alma Mustafic over kansengelijkheid.
15.30 uur Filosoof en econoom Ingrid Robeyns
16.00 uur Gönül Dilaver, voorzitter platform diversiteit & inclusie UMC Utrecht
16.30 uur Wmove
17.00 uur Durf te Dromen - Redouan El Yaakoubi

Talkshow RTV Utrecht

Van 18.00 - 19.00 uur zendt RTV Utrecht live uit vanuit de bibliotheek dit is te bekijken op RTV Utrecht en Ustad.

Bestel een dinerpakket

Eet je mee op zondag 17 oktober? Bestel dan via deze link een dinerpakket met het recept van het traditionele Utrechtse gerecht de Vijfschaft van The Colour Kitchen en help met een donatie mee om de financiële en sociale gevolgen van armoede te bestrijden.   

Tip!
Stadsdiner bij Meneer Potter:

Ga uit eten bij Meneer Potter in de bieb, waar het stadsdiner ook op de menukaart staat. Meneer Potter doneert de maaltijdopbrengst aan Geef om je stad.  Reserveren via meneerpotter.nl

In samenwerking met Sharing Arts Society, de Armoedecoalitie, de Universiteit Utrecht (UU), het Utrechts Medisch Centrum (UMCU) en The Colour Kitchen.

Coronarichtlijnen

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. Lees hier alles over de richtlijnen.