HUMAN Hub: Filosofisch kwintet met Clairy Polak

19 oktober 2021, van 20:00 tot 21:30 | De Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: € 5 lid/vriend HUMAN | € 10 niet-lid/niet-vriend HUMAN

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bibliotheek Utrecht en HUMAN organiseren maandelijks een interactief programma naar aanleiding van een televisie- radio- of online programma van Human. Ontmoet de programmamakers van HUMAN en ga in gesprek over urgente maatschappelijke thema’s die HUMAN met zijn programma’s agendeert.

Thema voor deze avond: Draait de Aarde nog om ons? 

Maakt de onzekerheid van de coronacrisis dat we terugwillen naar vroeger, of biedt het momentum voor radicale verandering? Wat heeft de coronacrisis gemeen met minder tastbare rampen die ons voortbestaan bedreigen? Staat de mens boven de natuur, of moeten we ons leren schikken? Wat is nodig om ons gedrag te veranderen? Is het succesverhaal van de mensheid aangekomen bij het laatste hoofdstuk? Samen met schrijver Ruben Jacobs en sociaal-milieuonderzoeker Darko Lagunas, spreekt Clairy Polak over dit thema.  

Over Het Filosofisch Kwintet 

Een virus liet onze vaste structuren op hun grondvesten schudden. De wereld kwam tot stilstand; opeens was niets meer zeker. Het Filosofisch Kwintet van HUMAN onderzoekt in zijn elfde seizoen het thema onzekerheid, en onze omgang daarmee. In vijf afleveringen bespreekt presentator Clairy Polak het thema met vier wisselende denkers. Welke zwakheden legt de coronacrisis bloot?


Foto: Anna van Kooij