Te gast in de bieb: Indaba Collective en Mpho Tutu present Change of Heart

30 maart 2023, van 13:30 tot 17:00 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: € 29,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op donderdag 30 maart organiseert het Indaba Collective in samenwerking met Mpho Tutu een inspirerend event in de Bibliotheek Neude waar de bezoeker wordt meegenomen in een dialoog en ervaring geïnspireerd op het Zuid Afrikaanse concept ‘Truth & Reconciliation’.

Reverend mrs. Mpho Tutu - Van Furth heeft de afgelopen jaren gezocht naar manieren om dialoog, heling en verzoening te versterken. Een deel van haar reis heeft ze afgelegd met haar vader ds. Desmond Tutu. Een belangrijk inzicht uit haar reis is dat erkenning, heling en verzoening vragen om een 'change of posture and heart'.

Het Indaba Collective bestaande uit Babah Tarawally, Irene Agyeman Hin, Sabrina Starke en Kofi Ogun zal voorzien in de historische context en duiding. En Afrikaans geïnspireerd ceremonieel muziek & performance zal de setting vormen van waaruit wij ons gaan buigen over het gesprek over het Koloniaal Verleden, de hedendaagse doorwerking en onze blik richting een gezamenlijke toekomst.

‘Utrecht’ de stad van de ‘crossed cultures’ zal door middel van een uitwisseling onder leiding van Babah Tarawally met Fiona Frank (gemeenteraadslid Utrecht) en Leroy Lucas (Keti Koti Utrecht) & Rev. Mpho Tutu besproken worden. Hoe komen we tot een gezamenlijke ‘Change of Heart?”

Change of Heart en Indaba Collective zijn een initiatief van:
● Babah Tarawally: writer, journalist & trainer/coach
● Sabrina Starke: social entrepreneur & artist
● Irene Agyeman Hin: cultural heritage entrepreneur & speaker
● Kofi Ogún, MSc: community consultant & motivational speaker

Het programma start om 14:00 uur, inloop vanaf 13:30 uur.  

Koop je kaartje

Achtergrond
Indaba Collective laat zich inspireren door Afrikaanse tradities, filosofie en ceremonieel en wijsheid concepten in dialoog, heling en verzoening van gemeenschappen. Deze inzichten, wijsheden en methodes zetten zij in voor sociaal maatschappelijke vraagstukken, bijeenkomsten en dialogen binnen Nederland.

Mpho Tutu van Furth is, predikant, kunstenaar, activist, auteur en ervaren public speaker. Ze bekleedde vele leidinggevende rollen in non-profit sector. Ze was de oprichter en directeur van de Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation. Ze blijft zich inzetten voor milieuzaken, mensenrechten en gelijke toegang en kansen voor alle mensen ongeacht ras, klasse of geslacht. Inzichten vanuit haar leven en ervaringen deelt ze graag in het dialoog ‘Change of Heart’.

Dit is een zaalverhuur-programma van Indaba Collective en Mpho Tutu.