Lesbische Leesclub: Love letters

14 oktober 2023, van 11:00 tot 13:00 | Bibliotheek Neude - Podium

Kosten: Gratis, wel reserveren

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Je hebt liefdesbrieven, en je hebt een twintig jaar durende uitwisseling van sapphic gedichten en brieven… In ‘Love letters: Vita en Virginia’ , van de auteurs Virginia Woolf en Vita Sackville West, lezen we een selectie van de brieven en dagboekfragmenten van de twee bekende auteurs. Van hun eerste ontmoeting, maar liefst 100 jaar geleden, tot een innige band die later de inspiratie bood tot het boek ‘Orlando’ van Virgina Woolf. Hoe kijken we nu terug op hun brandende romance? En wat hebben zij als queer auteurs betekend voor de literaire wereld?

De Lesbische Leesclub is een boekenclub voor en door lesbische en queer vrouwen en genderqueer personen. De boekenclub is in 2020 gestart om gezamenlijk boeken met een lesbische verhaallijn te lezen en te bespreken. Inmiddels heeft de boekenclub van alles besproken: van fantasy tot historische roman.

Meld je aan


Dit is een Door en voor Utrechters - programma. De bibliotheek is een plek voor iedereen. Kom langs en laat je verrassen door een activiteit of evenement georganiseerd door en voor Utrechters. Wil jij ook iets delen in de bieb? Mail dan naar doorutrechters@bibliotheekutrecht.nl en we bespreken samen je ideeën en de mogelijkheden.