Lets grow flowers, not walls - Jolanda Schouten

1 oktober 2022, van 13:30 tot 15:45 | Bibliotheek Neude - Grote hal

Kosten: Gratis, inloop

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

campagnebeeld

Let’s grow flowers not walls is een groeiend community borduurproject onder leiding van Jolanda Schouten waarbij mensen uit alle windstreken samen borduren aan een serie grote tuintapijten. Nu strijkt 'Het Vliegend Tapijt' van Jolanda Schouten neer in de grote hal van Bibliotheek Neude.

Het Vliegend Tapijt vliegt in sept en oktober door de stad

Met draden vertellen we verhalen. Borduursteken hebben een geschiedenis en betekenis die verbonden zijn aan je cultuur, je identiteit, aan wat je van je moeder of je oma je geleerd hebben. Door samen een tuintapijt te maken, bouwen we aan een community van bewoners uit Utrecht; oude en nieuwe bewoners! Mee-borduren is leuk én kosteloos.

Meer informatie via: www.letsgrowflowersnotwalls.nl

Jolanda Schouten werkt samen met Stichting Welkom in Utrecht, bewoners van het AZC en de Noodopvang Utrecht. Met Crafts Council Nederland, het Utrechts Monumentenfonds, HKU Master of Arts in Education. Project is een onderdeel van Kunstroute CareFull (ArtUtrecht) in het kader van Utrecht 900 Stad zonder Muren. Met dank aan ondersteuning van Gemeente Utrecht en Het Mondriaanfonds.