De Leuke Boekenclub met Tim van den Hoed en Alma Mathijsen (online)

27 mei 2021, van 19:30 tot 20:30 | Online via Zoom

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Lees en bespreek recente boeken met schrijver Alma Mathijsen en boekenverkoper en -tipper Tim van den Hoed van de Utrechtse Boekenbar.

Het boek dat dit keer wordt besproken is het debuut: De geschiedenis van mijn seksualiteit van Sofie Lakmaker. Lakmaker (1994) schrijft columns voor De Groene Amsterdammer en LINDA.meiden. Na korte tijd Russisch en literatuurwetenschap gestudeerd te hebben rondde ze in 2018 haar opleiding filosofie af. Nieuwsgierig naar de Leuke Boekenclub? Beluister de podcasts en ontdek ook de andere boekenclubs. Online via Zoom. 

Tim: ‘We gaan de boeken niet diepgaand analyseren, de nadruk ligt op “leuk”. Het gaat ons om het plezier van het lezen en hoe fijn het kan zijn om daar met anderen over te praten.’

Recensies over het debuut van Sofie Lakmaker

  • 'Een veelbelovende literaire aankondiging: hier is Sofie Lakmaker. Wen er maar aan.' - De Standaard
  • 'De debuutroman van Sofie Lakmaker heeft het in zich om een hit te worden - omdat het een vurig verhaal is, nietsontziend en grappig, zo smeuïg geschreven dat je erdoorheen vliegt.' - NRC Handelsblad
  • 'Sofie Lakmaker en Lil' Kleine delen een brutaal soort eenzaamheid.'  - Kees de Koning
  • Artikel in het Parool

Let op: de zoomlink naar deze meeting staat in de bevestigingsmail die je automatisch krijgt na aankoop van een kaartje.

Word lid van onze Facebookgroep!

Word lid van onze Facebookgroep en deel je leestips. We kondigen hier ook de nieuwe bijeenkomsten aan, en je kunt bij ons aangeven of je het boek voor de komende editie wil lenen (als lid van de bieb) of kopen (van De Utrechtse Boekenbar).

Coronarichtlijnen

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. Lees hier alles over de richtlijnen.