De Leuke Boekenclub met Tim van den Hoed en Alma Mathijsen (online)

29 april 2021, van 19:30 tot 21:00 | Online via Zoom

Kosten: gratis

Tim van den Hoed, van de Utrechtse Boekenbar en schrijver Alma Mathijsen lezen en bespreken iedere maand een boek. Luchtig en serieus.

Dit keer het boek ‘Jaguarman. Mijn vader, zijn vader en andere Surinaamse helden‘  van Raoul de Jong. Op zijn 28ste ontmoet Raoul de Jong zijn Surinaamse vader voor het eerst. Ze praten hetzelfde, bewegen hetzelfde en geloven allebei in wonderen. Dan vertelt Raouls vader hem een verhaal dat blijft hangen: een van hun voorouders, een medicijnman, kon zichzelf transformeren in een jaguar. Zijn krachten werden doorgegeven van vader op zoon. Raouls vader wil niets met deze krachten te maken hebben. Gegrepen door dit mysterie besluit Raoul zelf op onderzoek te gaan in Suriname.

In Jaguarman schrijft Raoul tien brieven aan zijn onbekende voorvader, waarin hij hem vertelt over wat hij door zijn zoektocht naar de jaguar heeft begrepen over de geschiedenis van Suriname en wat elk mens van die geschiedenis zou kunnen leren. 

Raoul de Jong (1984) schreef voor Vrij Nederland, Het Parool en NRC Handelsblad en publiceerde vijf boeken. Voor zijn debuut ontving hij de Dick Scherpenzeelprijs. In 2013 verscheen De grootsheid van het al, dat werd onderscheiden met het Beste Rotterdamse Boek en een eervolle vermelding kreeg van de Bob den Uyl Prijs.

Nieuwsgierig naar de Leuke Boekenclub? Beluister de podcasts en ontdek ook de andere boekenclubs. Online via Zoom.

Word lid van onze Facebookgroep!

Word lid van onze Facebookgroep en deel je leestips. We kondigen hier ook de nieuwe bijeenkomsten aan, en je kunt bij ons aangeven of je het boek voor de komende editie wil lenen (als lid van de bieb) of kopen (van De Utrechtse Boekenbar).

Coronarichtlijnen

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. Lees hier alles over de richtlijnen.


  • Bekijk details van Jaguarman Raoul de Jong Jaguarman

    Een zoektocht naar de zwarte voorouders in Suriname van de auteur (1984) en de spirituele betekenis van het bestaan, tevens een reis door de geschiedenis...

    Gedrukt boek