Lichtsculptuur maken

10 oktober 2023, van 10:00 tot 13:00 | Bibliotheek Overvecht

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In een reeks bijeenkomsten ga je een lichtsculptuur (helpen) maken. Onder leiding van de ervaren kunstenaar Jurrian van den Haak dompel je je onder in een creatief proces dat voor een deel met de groep en voor een deel individueel is. De sculptuur wordt in de Bibliotheek van Overvecht gebouwd tussen de boeken.

We gebruiken een oude Chinese lampiontechniek. Je leert alle aspecten: het ontwerpen en maken van het geraamte van wilgentenen, het aanleggen van het led-licht en het plakken van de papieren huid van het sculptuur.

De gemaakte lichtsculpturen laten we aan het publiek zien tijdens Het Vuur van Sint Maarten op zaterdag 4 november in Overvecht en vanzelfsprekend bij de Sint Maarten Parade op vrijdag 10 november langs de singels in Utrecht.

Deelname is gratis. Aanmelden kan via kim@sharingartssociety.com maar is niet noodzakelijk, je kan ook gewoon binnenlopen.

Data en tijden

Je kunt een lichtsculptuur maken op: dinsdag 26 september en 3, 17 en 31 oktober van 14.00 tot 17.00 uur en dinsdag 10 en woensdag 18 oktober van 10.00 tot 13.00 uur in Bibliotheek Overvecht.