Meet je stad (afgelast)

23 november 2020, van 19:00 tot 22:00 | & 30 november | De Bibliotheek Neude - Laboratorium

Kosten: Gratis | volwassenen

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In deze tweedaagse workshop meet je de gevolgen van klimaatverandering door zelf een meetkastje te bouwen. Zo maak je met elkaar zichtbaar wat voor effect groene daken, parken en open water hebben op de hitte in de stad. I.s.m. Milieucentrum Utrecht, Gemeente Utrecht en Hacking Hands and Hosting.

Meet de gevolgen van klimaatverandering door zelf een meetkastje te bouwen. Tijdens deze workshop ga je een meetkastje solderen (dat hoef je nog niet te kunnen) dat luchtvochtigheid, temperatuur en fijnstof meet. Jouw meetkastje draagt bij aan de kennis op het gebied van een groener en koeler Utrecht, want dit kastje is gemakkelijk uit te lezen via een centrale site. Zo maken we met elkaar zichtbaar wat voor effect groene daken, parken en open water hebben op de hitte in de stad. En waar we nog extra groen kunnen gebruiken. 

Het project Meet je Stad is een samenwerking tussen Milieucentrum Utrecht en de Gemeente Utrecht, Bibliotheek Utrecht en Hacking Hands and Hosting. Gezamenlijk willen we hittestress zichtbaar maken op lokaal niveau door inwoners te betrekken bij het meten en analyseren gegevens.

Tweedaagse workshop
Let op! Dit is een tweedaagse workshop, waavan het eerste deel plaatsvindt op maandag 23 november (19.00-22.00) én het tweede deel op maandag 30 november (19.00-22.00). Je kaartje is geldig voor beide dagen.

Let op: dit evenement is afgelast!

Wil je op de hoogte blijven van activiteiten van Meet je Stad? kijk op de agenda van Milieu Centrum Utrecht

Coronarichtlijnen

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. Lees hier alles over de richtlijnen.