Menstruatiekastje van Hannah en Fleur

28 mei 2022 t/m 31 december 2022 | Bibliotheek Neude | Bibliotheek Overvecht | Bibliotheek Kanaleneiland

Kosten: Doorlopend

Wereldwijd worden maandelijks twee miljard vrouwen en meisjes ongesteld; op elke willekeurige dag zijn dat er 800 miljoen. Dat zijn 1,7 miljoen mensen in Nederland en 36.000 mensen in onze stad Utrecht. Elke dag. Hiervoor zijn maandverband, tampons of menstruatiecups noodzakelijk. Alleen hebben niet alle Utrechters soms genoeg geld om menstruatieproducten te kopen tijdens hun menstruatie. Daarom willen Utrechters Fleur Tielbeke en Hannah Pater de handen in één slaan om de Utrechtse vrouwen te helpen.

De menstruatiekastjes hangen in Bibliotheek Neude, Overvecht en Kanaleneiland. Neem wat je nodig hebt, geef wat je geven kan.