Middag van het Fantastische boek (afgelast)

19 februari 2022, van 15:00 tot 19:00 | Bibliotheek Neude

Kosten: € 5 lid / € 10 niet-lid/ € 5 deelnemer aan de Harland Awards schrijfwedstrijd

Bibliotheek Utrecht, Lezersplatform Hebban.nl en Stichting Fantastisch Genre organiseren een middag rond het fantastische genre; sciencefiction, fantasy en horror. Met een filmprogramma en workshops voor schrijvers (in spe). Er is een paneldiscussie met o.a. schrijvers Aafke Romeijn, Roderick Leeuwenhart en Auke Hulst. Daarnaast is er een optreden van Joost Oomen en de band Kruidkoek.

Paneldiscussie

De middag wordt geopend in het Theater met een paneldiscussie met Aafke Romeijn, auteur van speculatieve romans Concept M en 7B en muzikant; Roderick Leeuwenhart, auteur van De heren XVII en de Pindakaas en Sushi-reeks; Auke Hulst, winnaar Harland Awards Boekenprijs, auteur van o.a. Slaap zacht, Johnny Idaho, En ik herinner me Titus Broederland en De Mitsukoshi Troostbaby Company.

Joost Oomen en band Kruidkoek “Tuut Tuut Kwantumschuim”

Deze sciencefictionvoorstelling probeert de ervaring van de grootste en de kleinste natuurkundige processen te ontsluiten voor het theaterpubliek. Waar echte sterrenkundigen wiskunde gebruiken om deze processen te beschrijven, gebruiken Kruidkoek en Joost Oomen taal en muziek. Het resultaat is een voorstelling die niet uitlegt hoe het werkt, maar laat voelen hoe het is om bij de grote verschuivingen in het heelal aanwezig te zijn.

Imagine Film Festival

Imagine Film Festival verzorgt een serie korte speculatieve films in de Filmzaal en directeur Chris Oosterom geeft uitleg en duiding.

Schrijfworkshop

In de Collegezaal kunnen bezoekers terecht voor een schrijfworkshop (door Rochita Loenen-Ruiz) en een panel over klimaatfictie (met Tais Teng, Johan Klein Haneveld en Roderick Leeuwenhart).

Harland Awards

De middag wordt om afgesloten met de uitreiking van de Harland Awards 2021. Hier wordt de shortlist (15 inzendingen), de top 5 (deze verhalen worden gepubliceerd op Hebban) en de winnaar (die de hoofdprijs van 500 euro en eeuwige roem ontvangt) bekendgemaakt door de jury van de schrijfwedstrijd.

In de Grote Hal vindt een openbare minimarkt plaats, met speculatieve boeken (van boekhandel Broese, de bibliotheek, kleine uitgeverijen en zelfpublicerende auteurs), (bord)spel demonstraties, cosplay en optredens.

Let op deze middag is afgelast je kunt dus geen kaartjes meer kopen.

Links: Aafke Romeijn door Bibian Bing, rechts: Joost Oomen en Kruidkoek (uitsnede) door Xanne Wijkamp.