Middag van het fantastische boek [Uitverkocht]

25 februari 2023, van 13:30 tot 18:00 | Bibliotheek Neude

Kosten: € 5 lid / € 10 niet-lid/ € 5 deelnemer aan de Harland Awards schrijfwedstrijd

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bibliotheek Utrecht, Lezersplatform Hebban.nl en Stichting Fantastisch Genre organiseren een middag rond het fantastische genre; sciencefiction, fantasy en horror. De grote hal van Bibliotheek Neude wordt gevuld met boekenkramen en cosplay. Ook kun je je eigen boeken laten verkopen of het spel Dungeons & Dragons meemaken. Daarnaast is er een schrijfworkshop en zijn er interviews met oud-winnaars van de Harland Awards verhalenwedstrijd. De kers op de taart is de uitreiking van de Harland Awards verhalenprijs in het theater!

Dit is het programma:


13.30 – 18.00 uur · Markt
13.30 – 14.30 uur · Ziltpunk schrijfworkshop door Tais Teng – Vol (aanmelden niet meer mogelijk)
13.30 – 14.30 uur · In gesprek met oud-winnaars van de Harland Awards
15.00 – 16.30 uur · Uitreiking Harland Awards met optreden van Magic Tom & Yuri
16.30 – 18.00 uur · Borrel, Grote hal

Markt | 13.30 – 18.00 uur

In de Grote Hal vindt een openbare minimarkt plaats, met speculatieve boeken (van boekhandel Broese, de bibliotheek, kleine uitgeverijen en zelfpublicerende auteurs) en cosplay.

Ziltpunk schrijfworkshop door Tais Teng | 13.30 – 14.30 uur
Vol (aanmelden niet meer mogelijk)
Tais Teng is schrijver en illustrator van heel veel fantasy en sciencefictionboeken. Ziltpunk is een subgenre binnen de sciencefiction. Tais bedacht en introduceerde ziltpunk samen met Jaap Boekestein. Voorbeelden van ziltpunk zijn o.a. Orkaanhoeders en Dijkenfluisteraars.

‘Ziltpunkverhalen zijn grootse sciencefictionideeën gemengd met onvervalste Hollands Glorie. De zee, dijken, windmolens, handelsgeest en bombastische megatechnologie. Dat is ziltpunk! Het gaat om typisch Nederlandse toekomstverhalen; klimaatfictie (clifi) over de komende broeikaswereld. Het is geen utopie en geen dystopie. Het gaat erom in de toekomstige wereld te overleven, maar wel met verve. Ziltpunk gaat over normale Nederlanders die overleven in de toekomst op een “normale” manier in die omstandigheden en tijd. Ziltpunk is zowel hightech als woest barok’. Bron: hebban.nl

In de Ziltpunk schrijfworkshop duik je met Teng diep de toekomst in. Tot welk verhaal kom jij?

In gesprek met oud-winnaars | 13.30 – 14.30 uur
Hoe zorg je voor een winnend verhaal? En een goede clue? Oud-winnaars Mascha Schoonakker (2018), Jeroen de Leeuw (2020) en Gerthein Boersma (2021) gaan in gesprek met auteur Roderick Leeuwenhart, die in 2016 zelf ook de Harland Award won.

Harland Awards | 15.00 – 16.30 uur
De kers op de taart is de uitreiking van de Harland Awards 2022. Het wordt een spannende show, waarbij het bekendmaken van de top 5 afgewisseld wordt met een korte fantastische film, een panel over klimaatfictie, een optreden van Magic Tom en Yuri (bekijk die filmpjes!) en futurist Christiaan Fruneaux van De Chrononauten! En tot slot natuurlijk de bekendmaking van de winnaar (die de hoofdprijs van 500 euro en eeuwige roem ontvangt)!

 

Film
Hoogt in bieb Neude zorgt, samen met Imagine Film Festival voor een passend filmaanbod dat weekend. Het programma bestaat uit drie internationale speculatieve films: Vesper, Sick of Myself en Attachment (om 13.00, 18.00 en 20.00 uur). Kaartverkoop is los van de Middag van het Fantastische Boek.

 

Zelfpublicerende auteurs
Heb je een fantasy boek in eigen beheer uitgebracht? Als deelnemer aan de Middag van het Fantastische boek kun je maximaal 3 titels inbrengen voor de verkoop. Aanmelden of meer informatie vind je hier.

Bekijk de collectie