OMSTREKEN - ode aan het beste fietsland ter wereld

13 augustus 2022 t/m 2 september 2022 | Bibliotheek Neude - tijdens openingstijden | tweede verdieping

Kosten: Gratis, inloop | 13 aug t/m 2 sept

OMSTREKEN is een reizende fototentoonstelling en boek over de mooiste fietspaden van Nederland. Merijn Heijne en Esther de Lange laten zien hoe mooi je kunt fietsen van Groningen tot Zeeland en alles daar tussenin. Zij hebben tienduizenden kilometers gefietst om dit alles vast te leggen. En laten zien dat er nog genoeg valt te ontdekken in Nederland.

‘Sinds 2018 hebben we tienduizenden kilometers gefietst; door alle Nederlandse gemeenten en met veel plezier in het buitenland. Voor ons is er maar één beste fietsland ter wereld en dat is Nederland’, vertelt Esther de Lange. De Utrechtse sportjournalist en presentator Herman van der Zandt deelt dit enthousiasme in zijn voorwoord bij het boek: ‘Fietsen in eigen land blijft een ontdekkingsreis. We vinden het in Nederland allemaal maar heel normaal – op de fiets stappen en eropuit gaan – maar dat is het dus niet. Het is juist ongelooflijk bijzonder.’ 

Merijn Heijne: ‘Soms hoor je zeggen dat Nederland volgebouwd is of geen echte natuur meer heeft. Met OMSTREKEN laten we zien dat er nog genoeg valt te ontdekken. Wij pleiten voor de herontdekking van Nederland als prachtig fietsland.’

OMSTREKEN is een inspiratiebron voor zowel beginnende als ervaren fietsliefhebbers, wielrenners en gravelbikers. OMSTREKEN is verkrijgbaar in de boekhandel en online.

In deze tentoonstelling geven Esther en Merijn extra aandacht aan de mooiste Utrechtse fietspaden. Scan de QR-code voor een unieke, verkeersluwe route van 127 km in en om de stad Utrecht. Met start en finish bij het Centraal Station Utrecht.