Op de Bank

27 oktober 2021, van 20:00 tot 21:45 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: Gratis, wel reserveren

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In ‘Op de Bank’ komen bekende en minder bekende gasten langs in de Bibliotheek Neude. Het gaat altijd om mensen die op spraakmakende wijze excelleren in hun werkveld. Twee gloednieuwe presentatoren, Loïs van Wijnen en Rick Pietersz, voelen ze grondig aan de tand over hun werk. Want wat waren cruciale momenten in hun carrière en is er een sleutel tot succes?

Podium, cultureel studentencentrum van Hogeschool Utrecht, produceert de podcastreeks ‘Op de Bank’ samen met studenten en alumni van de opleiding Journalistiek van Hogeschool Utrecht. Tijdens deze journalistieke talkshow en podcastopname bespreken Loïs en Rick de actualiteit en de carrière met drie bekende gasten. Elke gast staat centraal in één aflevering van een half uur, geaccompagneerd door een van de andere gasten als sidekick. In anderhalf uur kom je heel veel te weten over de gasten en over (dilemma’s in) hun werk.

In het nieuwe seizoen van de Op de Bank duiken we met de eerste reeks in de wereld van reality-tv en juice channels. Als we de stijgende kijkcijfers en volgersaantallen mogen geloven, fascineert het juicy reality wereldje ons enorm. Maar waarom willen wij zo nodig een mening hebben over andermans leven? Met onder andere de 'roddelkoning 'Fawry not Sawry - van het gelijknamige roddelkanaal op instagram - en married at first sight-deelnemer Chatal Huf duiken we in de wereld van de 'juice'. Ze vertellen ons alles over online geroddel, over heftige confrontaties met jezelf op televisie en over extreme reacties van kijkers.
Waarom kies je voor een leven in de publiciteit, wat levert het op en wat lever je in?