Opera Doctor Atomic: concert en vertelling

9 juni 2023, van 16:00 tot 16:45 | Bibliotheek Neude | Tribune

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

campagnebeeld

Ter ere van de 200e verjaardag van het Utrechtsch Studenten Concert wordt er deze zomer een groots operaproject georganiseerd: Doctor Atomic. Deze opera vertelt hét verhaal over creatiedrang met een vernietigende impact: de uitvinding van de atoombom. Wat zou jij doen als je een waanzinnige uitvinding hebt gedaan die de wereld in gevaar kan brengen? Na het concert vertellen studenten wat er komt kijken bij de productie van een opera. En over het thema van deze opera: creatie en destructie.

Aansluitend op het concert kan je een kijkje nemen bij de tentoonstelling ‘Creatie en destructie’, waarin leerlingen uit de derde klas (HAVO/VWO) van het Rietveld College hun kunst rondom dit thema presenteren.

De opera Doctor Atomic wordt deze zomer zeven keer ten gehore gebracht door het Utrechtsch Studenten Concert in de Werkspoorkathedraal. Doctor Atomic neemt je mee in de spannende gebeurtenissen rondom de uitvinding van de atoombom. Voorafgaand aan de opera vindt er een belevingsfestival plaats. Lees meer over dit bijzondere project op www.doctoratomic.nl

Foto: Veerle Bastiaanssen