Queer café tijdens Queer Film Festival Utrecht

27 augustus 2021, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Neude | Theater

Kosten: € 5,- lid / € 10,- niet-lid

Tijdens het Queer Film Festival Utrecht (vrijdag 20 t/m zondag 29 augustus) en het Midzomergrachtfestival (van 21 t/m 28 augustus) organiseert de bibliotheek samen met boekhandel Savannah Bay en het QFF een queer café over (Ongemakkelijk) contact.Te gast is schrijver Sofie Lakmaker. Haar debuutroman, De geschiedenis van mijn seksualiteit, werd afgelopen februari onthaald met lovende recensies. Ook kun je kijken naar 2 korte films waarin contact maken centraal staat: Moon en Sleepover. Een van de producenten van Moon, Roosje Vermeulen, is aanwezig voor een Q&A.

Moon (13 min, 2020)
Noa en Moon zijn precies één jaar samen. Op de avond van hun jubileum ziet Noa zich voor de keuze geplaatst: blijven of gaan? Noa moet toegeven dat ze al een tijd twijfelt aan haar gevoelens voor Moon en dat haar liefde, die ooit zo sterk was, langzaam verdampt. Een korte coming of age-film over een eerste liefde, jezelf verliezen en de druk om de juiste keuze te maken.

Sleepover (8 min, 2018)
Emil en Adam zijn twee jongens van in de twintig. Ze zijn goede vrienden en na een nacht in de bioscoop gaat Emil bij Adam logeren. Emil heeft onuitgesproken gevoelens voor Adam - gevoelens die op de proef worden gesteld als ze in hetzelfde tweepersoonsbed slapen. Een film over vriendschap, contact maken en het verlangen naar meer.

Sofie Lakmaker (foto door Willemieke Kars)