Queer café tijdens het  What You See Festival  

21 november 2020, van 19:30 tot 22:00 | Bibliotheek Neude - Theater

Kosten: €5 lid / €10 niet-lid

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Feministische boekhandel Savannah Bay, What You See Festival en de bieb organiseren de tweede editie van het Queer Café.

Dit keer met de opening van de video-installatie ‘Ik mag zijn wie er is’, waarin Erik Alkema vijf oudere transgender personen portretteert. Daarnaast is te gast medemaker van de video-installatie Eveline van de Putte, zij vertelt over haar boeken ‘Stormachtig Stil’ over roze ouderen en 'Nieuwe namen' met levensverhalen van transgender ouderen. Emma en Eva werden als laatste geportreteerd voor de installatie en zijn ook aanwezig. Verder zal Vincent Wijlhuizen er zijn. Wijlhuizen is artistiek leider van What You See Festival: een nieuw kunstenfestival over gender en identiteit dat zich afspeelt in de haarvaten van Utrecht.

Tenslotte wordt de middag opgeluisterd door de fotograaf Marvel Harris. Hij zal geïnterviewd worden over zijn nieuwe fotoboek, Inner Jouney, dat binnenkort uitkomt. Hierin heeft hij door middel van zelfportretten zijn transitieproces van vrouw naar man vastgelegd, evenals de rol van zijn eetstoornis hierin. De foto’s laten een scala aan emoties zien: van angst, wanhoop en verdriet naar pure blijdschap. Inner Journey is een doorlopend project. Het eerste deel – Inner Journey: Into Manhood – is afgerond in 2018. In dit deel ligt de focus op het transitieproces. In het begin zie je Marvell nog als een vrouw, zoekende, maar door de verwijdering van zijn borsten verandert zijn lichaam langzaam naar de man die hij nu  is. De foto’s zijn soms confronterend om naar te kijken, maar geven ook herkenning. De hobbelige weg naar zelfacceptatie. 

Livestream
Deze avond wordt gelivestreamd via het YouTube-kanaal van What You See Festival met ruimte voor Q&A:  Deze vind je hier

De livestream komt een half uur voor aanvang van het programma beschikbaar. Praat mee, waar je ook bent!

Volg het event ook op Facebook


Scene foto uit: Ik mag zijn wie er is

  • Erik Alkema

  • Eveline van de Putte

  • Marvel Harris