Salomonsoordeel

1 juli 2021, van 19:30 tot 22:30 | Bibliotheek Neude

Kosten: € 21,50 leden | € 26,50 niet-leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een bijzondere voorstelling over de Nederlandse asielprocedure die wordt gespeeld in de Grote hal van Bibliotheek Neude.

Theatermaker Ilay den Boer neemt het publiek mee op een stormachtige reis door de asielprocedure in Nederland. Dit doet hij samen met zijn vriend Hassan, een vluchteling uit Gaza, en Peter, hoor- en beslismedewerker bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Samen met het publiek gaan zij op zoek naar een plek om aan te meren, zich realiserend dat we allemaal met elkaar in hetzelfde schuitje zitten.

De drive om de asielprocedure volledig te doorgronden voerde Ilay langs het asielzoekerscentrum, de IND én de Rechtbank Amsterdam waar hij als griffier in opleiding de beroepsfase van afgewezen asielzoekers bijzat. Daarna bezocht hij burgers, uitgeprocedeerde asielzoekers, experts en politici in hun huiskamers om zijn verhaal te vertellen en hen uit te nodigen om samen na te denken.

En nu, als eindbestemming van dit proces, vragen we ons af waar wij met elkaar de wijsheid vandaan moeten halen voor een Salomonsoordeel. Hoe pakken wij met elkaar de verantwoordelijkheid?Salomonsoordeel is een intense theatrale ervaring, waarbij het abstracte politieke debat over migratiebeleid invoelbare proporties krijgt.

Lees meer over de voorstelling op onze speciale Salomonsoordeelpagina.

Salomonsoordeel is een samenwerking tussen TG Ilay, Stadsschouwburg Utrecht en Bibliotheek Utrecht.

Coronarichtlijnen

In verband met het coronavirus gelden er speciale richtlijnen als je naar de bibliotheek komt om materialen te lenen of een activiteit te bezoeken. Lees hier alles over de richtlijnen.


Foto: Prins de Vos

Boekentips