SETUP en de Bieb... hebben online ruzie

12 oktober 2021, van 20:00 tot 21:00 | Online

Kosten: Gratis. wel reserveren

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Een experiment met het vinden van consensus. Als we Twitter of prime-time talkshows moeten geloven, heeft iedereen momenteel ruzie met elkaar. Van corona en 5G tot klimaatverandering en groeiende ongelijkheid. In onze on- én offline gesprekken staan we soms lijnrecht tegenover elkaar. Social media helpen daar ook niet in; de algoritmes erachter wakkeren polarisering juist vaak aan. Kan het ook anders?

Kunnen we technologie ook inzetten om consensus in een discussie te vinden? SETUP en de Bieb dompelen je onder in debat-experience WINWIN. Stap in de debat-experience WINWIN

Medialab SETUP en de Bieb duiken vanaf nu samen in technologie en de samenleving. In dit experiment stap je met anderen in de debat-experience WINWIN, gemaakt door Nienke Huitenga en James Bryan Graves. Terwijl je met elkaar in dezelfde ruimte zit, voer je online en anoniem een gesprek met elkaar over prikkelende stellingen. De WINWIN experience zorgt er met beeld, geluid en algoritmes voor dat je de momenten van consensus in een discussie viert, in plaats van de polariserende verschillen.  Meld je gratis aan en debatteer mee! 

12 oktober | 20.00 - 21.00 uur | gratis  | Theater

SETUP is het platform voor iedereen die geïnteresseerd is in de fusie van technologie en cultuur.

Reserveer je kaartje