SETUP & de Bieb spelen art games (livestream)

17 juni 2021, van 19:30 tot 21:00 | Online

Kosten: Gratis. wel reserveren

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

“Jij bent een karkas dat gratis grondstof voor me wint.” Met deze woorden word je geconfronteerd als je je in de videogame 'Just a Like' al springend een weg probeert te banen door de wereld van social media. 'Just a like' is een platformspel, ontwikkeld door een team van studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Deze game neemt een jongere generatie mee in hoe sociale media hun gedrag en identiteit vormt.

De karkassen-quote is een verwijzing naar een uitspraak van sociaal psycholoog Soshana Zuboff en haar Magnus opus The Age of Surveillance Capitalism. In het programma ‘SETUP en de bibliotheek spelen Just A Like’ nemen we deze game onder de loep. Om samen met het publiek de filosofische ideeën van Zuboff uit te spelen, maar ook om te ontdekken hoe artistieke videogames complexe thema’s beleefbaar maken. Naast 'Just a like' komen ook andere games aan bod die passen in dit genre, waaronder Paper Please, Passage, The Stanley Parable, September 12th en Inside.

Let op: het online event is gratis, maar je moet wel een kaartje reserveren. Je ontvangt de link naar de livestream in de bevestigingsmail na aankoop van een kaartje. 

SETUP is het platform voor iedereen die geïnteresseerd is in de fusie van technologie en cultuur.

Reserveer je kaartje