Slavernij en de stad Utrecht i.h.k.v. Keti Koti

30 juni 2021, van 19:00 tot 20:30 | Online

Kosten: Gratis

Op 30 juni nemen burgemeester Sharon Dijksma en wethouder Linda Voortman het boek ‘Utrecht en de Slavernij’ van Nancy Jouwe, Matthijs Kuipers en Remco Raben in ontvangst. Het boek wordt aangeboden als onderdeel van een breder programma rond de herdenking van Keti Koti in Bibliotheek Neude.

Om 19.00 start er onder leiding van presentator Ayden Carlo in het Theater een mooi programma over de publicatie Slavernij en de stad Utrecht, herinneringen aan zwart Utrecht en de rol van kunst en cultuur. Met onder meer Jörgen Gario, Quinsy Gario, Guno Jones.

De gesprekken worden afgewisseld met de performance Future for the Past van Sites of Memory. Een reis door de tijd naar “verborgen” verhalen uit het koloniale verleden. Kunstenaars uit Zuid-Afrika en Nederland geven hun visie op dit actuele onderwerp in zang, poëzie, dans, beeldende kunst, en theater. Een prikkelend optreden die stof tot nadenken geeft.

Verder is er aandacht voor de mooie tentoonstelling Voices of Fashion in het Centraal museum. En natuurlijk komt Keti Koti aan de orde en het in 2023 op te richten slavernijmonument.